3 februari 2009

Soebapleinfeestje







Zondag 25 januari, de zon komt op, de plannen zijn gemaakt en iedereen is klaar voor actie……14:00 en het feest kan los barsten!

De slingers werden opgehangen, de PannaKooi opgezet, de pannenkoeken gebakken en de chocomel warm gemaakt...... maar, helaas was er nog niet veel bezoek om als ons lekkers en onze sportiviteit mee te delen. Natuurlijk lieten we het niet daarbij…. Het was geen privé feestje, het was een feestje voor iedereen uit de wijk!

Daarom werd er al snel besloten om met groepjes de wijk in te trekken om mensen uit te gaan nodigen. Een aantal van ons bleven dit hardnekkig herhalen waardoor er gedurende de middag steeds meer jongeren uit de buurt op kwamen dagen. Toen we aan het eind van de middag op geruimd en wel het plein weer verlieten , lieten rond de 20 jongeren achter…….

De PannaKooi, de pannenkoeken en chocomel hadden het gewenste effect, de jongeren maakte er graag gebruik van. Volgens mij zijn er redelijk wat pannenkoeken en pakken chocomel door heen gegaan, hoewel daar hebben een aantal personen, waarvan de namen niet genoemd zullen worden, stevig aan bij gedragen. Het was erg lekker!

Er werd samen gevoetbald, gebasketbald, gerugbyd en stoepgekrijd! De jongeren uit de buurt hebben zeker gemerkt dat wij er waren en dat we dit deden voor hen. Het was goed om op deze manier contact met ze te maken en te laten zien te dat we het gaaf vinden om tijd met hen te besteden. Het zou mooi zijn om dit vaker te doen en op deze manier herhaardelijke een lichtje te zijn op het soembaplein.

Het is niet moeilijk om zoiets te doen wat wij hebben gedaan, koop wat pannenkoeken mix, wat chocomel, een gasbrander, bel YFC Ede en klaar is Kees. Zo simpel is het. Dit kan je thuis, op school, in jouw wijk etc, dus ook doen!

Be Blessed, Be a Blessing!

Geen opmerkingen: